lördag 23 maj 2020

Trädgårdslandet i maj




I två dagar har jag grävt upp oönskade potatisplantor bland jordgubbar, morötter och lök. De kommer överallt. Om jag hade vetat detta tidigare i vår hade jag inte behövt köpa någon sättpotatis alls. Jag har grävt bort minst fem kilo och eftersom jag har svårt att slänga något som lever (förutom ogräs) så la jag dem i komposten och slängde jord över. Kanske blir vi självförsörjande på potatis i år? Något som jag också blir självförsörjande på är grönkålsfrön. Jag har skördat grönkål fram till för några veckor sedan och nu har de gått i blom. De är så pampiga och fina att jag inte har hjärta att dra upp dem. De matchar fint med bakgrunden av raps och dem blommande gräslöken. Rabarbern har vi gjort paj på och snart sätter jag första satsen rabarbersaft. De växer precis där pappa tömde två skopor hästskit i våras, kanske är det därför de växer så det knakar. Sparrisen har jag skördat tre gånger än så länge och den är verkligen superb! Har du ingen så rekommenderar jag den varmt! Lättodlad och anspråkslös. Den kräver bara ett eller två års väntan innan man får plocka sina första sparrisar. Sedan är det bara att skörda, från början/mitten av maj till midsommar.


1 kommentar:

  1. En blåsak bland alla grönsakerna. Ser riktigt go(d) ut. Säkert riktigt nyttig för välmåendet.

    SvaraRadera

Sensommarfägring

Nu plockar jag in bukett efter bukett med dahlior och hoppas på att det dröjer lääänge till första frosten. I år lyckades jag äntligen med a...